Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. εκβιάζει πως αν η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν υποταχθεί στις διαθέσεις της, θα διακόψει την χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η ίδια ακριβώς σύνθεση που στις 24 Αυγούστου ψήφιζε τον συγκεκριμένο νόμο-έκτρωμα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να επιβάλλει την συμμετοχή στην διοίκηση των ιδρυμάτων, έξω-πανεπιστημιακά μέλη.
Είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος νόμος κινείται ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση, την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση του ‘’μαύρου’’ μετώπου που ως στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης όπως το ρεύμα και το νερό. Η συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης με την μεγάλη συμμετοχή μελών που δεν γνωρίζουν αλλά κυρίως δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδρυμάτων στοχεύει στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, της γνώσης και στην κάλυψη των αναγκών της ελεύθερης αγοράς, των επιχειρηματιών δηλαδή που χρησιμοποιούν τα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημίων για την αύξηση των κερδών τους, αγνοώντας τις ανάγκες της κοινωνίας και ‘’δημιουργώντας’’ πειθήνιους εργαζόμενους που θα ζουν για να δουλεύουν.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να δηλώσουμε μαζικά παρών στην Σύγκλητο της ερχόμενης Πέμπτης 26/1, στις 9 το πρωί. Το θέμα για τη συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης, θα είναι από τα πρώτα που θα συζητηθούν και γι’αυτό σας καλούμε να βρισκόμαστε από νωρίς εκεί. Ας διαθέσουμε λίγες ώρες από την εξεταστική μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΑΡΤΙΑ!

0 Response to "Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme