Τούτοι οι φασίστες που 'ρθαν τώρα...



Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη για τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην ελληνική κοινωνία. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση εναντίων αγωνιστών στο Πέραμα, η εναντίωση σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του λαϊκού κινήματος (Χαλυβουργία, απεργίες, ΕΡΤ, καθηγητές κ.α.) καταδεικνύουν το εξής: εχθρός για το φασισμό δεν είναι το μνημόνιο και η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας αλλά οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα συζητά, αγωνίζεται και εναντιώνεται σε αυτή. Τελικά, πίσω από το «αντισυστημικό» προσωπείο βρίσκεται μια βαθειά συστημική δράση, που καταλήγει στη στήριξη στη βουλή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των φοροαπαλλαγών σε εφοπλιστές, του κουκουλώματος σκανδάλων, καθώς και στην εμφανή σχέση με το παρακράτος αλλά και επιχειρηματικά κέντρα. Ο φασισμός σήμερα θέλει μία κοινωνία πειθαρχημένη και υποταγμένη. Προτάσσοντας τη λογική του εθνικισμού και του ρατσισμού, επιχειρεί να ανακόψει την ικανότητα του λαού να αγωνίζεται, να αναπτύσσει συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης και να πετυχαίνει νίκες.
Το πρωί της Δευτέρας ανεβήκαμε στη σχολή και αντιληφθήκαμε ότι φασίστες είχαν ζωγραφίσει ναζιστικά σύμβολα στο αμφιθέατρο ΒΑ, στα ταμπλό του σχήματος μας, όπως επίσης και στα ταμπλό της ΠΚΣ και της ΑΡ.ΕΝ. Η κίνηση αυτή μετά την αντίστοιχη επίθεση στο σύλλογο των Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πάτρα, αποδεικνύει τη στοχοποίηση των δυνάμεων του κινήματος και της Αριστεράς, απέναντι σε Φοιτητικούς Συλλόγους, που μέσα από τις πολιτικές Γενικές Συνελεύσεις τους αποφασίζουν και καταφέρνουν να δρουν σε αγωνιστική κατεύθυνση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.
Θεωρούμε αναγκαίο ο σύλλογος να συζητήσει το επόμενο χρονικό διάστημα για τα γεγονότα αυτά και να απονομιμοποιήσει τέτοιες αντιλήψεις στο εσωτερικό του.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ CEID, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

0 Response to "Τούτοι οι φασίστες που 'ρθαν τώρα..."

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme